top of page
Търсене
Снимка на автораPetya Kachinska

За Интровертите и арт терапията

Актуализирано: 27.09.2022 г.

Какъв е смисълът да съществуват интровертите? Обичам да си задавам въпроси за смисъла на всяко нещо, което ни обкръжава. Ако нещо съществува в това измерение между нас, за мен винаги има смисъл. И в доброто има смисъл и в лошото. Дори тези определения са неточни, защото добро и лошо всъщност няма – това са две страни на една и съща монета. Та за мен един интроверт дава на света точно толкова, колкото и екстроверта. Създавайки един вътрешен богат живот излизащ от рамките на обществените норми и правила. А той няма как да е друг, защото самите правила са го ограничили. В този човек живеят идеи и вдъхновения излизащи далеч от представата ни за нормално и обикновено. И ако интроверта успее да прекрачи рамките на своите лични граници, направи стъпка в отварянето на вратата към своите измерения и ги сподели с обществото без страх, то тогава на Земята се претворява една съвсем различна реалност надхвърляща далеч вижданията и нормите. Това са хората с далечна визия, познаващи измерения на въображението надхвърлящи стандартите.


САМО да се осмелят да направят крачката. След тази първа крачка има още много, но тя е най-важна!

Ако имате в обкръжението си такава личност дайте ѝ шанс да се разкрие, изчакайте търпеливо и безмълвно и ще се докоснете до един свят различен от вашите виждания. При тях се влиза тихо по пантофи.


Споделям това от личен опит и като арт терапевт. Лично преминах през различни етапи и страхове, за да се осмеля да покажа моя свят. Заслужава си, защото това ще даде пример и път за други като мен да реализират своя богат вътрешен свят тук в тази реалност, не само във фантазията.


Арт терапията е много фин и деликатен начин да се докоснем до скритите потенциали на човека. Изкуството дава пространство за изява без да се докосваме до болката и нараняването.

Експериментирайте и споделете вашите наблюдения!



79 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page