top of page

Индивидуална терапия -
Лекуване на детски травми

Цена

660 лв

Продължителност

10 седмици

Лекуване на детски травми или познато като Първична терапия.


Процесът по Лекуване на детски травми може да се нарече "Да се родим отново". Методът е разработен от Артър Джанов. Работата обхваща продължителен период от време по една сесия в продължение на 10 седмици. Постепенно се преминава от училищните години през целия път обратно до зачеването.

Какво се случва по време на процеса - връщаме се към спомени и факти от детството и повторно изживяваме минали събития, по един нов и лечебен начин. В работата участва нашето тяло, чувства и ум. Участието на всички сетива е важна точка в изцеляването. Обръщаме поглед към миналото, но от позицията на възрастен със състрадание и разбиране за детските травми. Ставаме зрели хора с ясна представа за себе си и детето в нас.

Изследвайки всеки етап от развитието от 12 години до зачеването повторно преживяваме, изразяваме, излекуваме и разбираме. Фокусът е върху емоциите, които са блокирани или отречени през този период. Така разкриваме нашите същностни качества, които са били изгубени по време на развитието ни. Преоткриваме се и се подкрепяме по един вече здравословен начин.

За всеки човек това пътуване е различно. Като при всяко през непознати земи е нужно да имате водач, преминал вече през тези места и ще забележи неща, които вашите очи на са настроени да видят. Водачът наблюдава процеса и предлага да спрете, ако стигнете до труден момент. Помага да усетите и видите какво и защо се случва това. Насочва, ако поемете в грешна посока, която пречи да продължите напред.


Какво ще откриете по време на пътуването?


- Как и защо действате деструктивно в определен ситуации?

- Какво ви пречи да живеете свободно и според собствените си ценности?

- Как да станете родител на самия себе си?

- Как да направлявате живота си от позицията на зрял човек?

- Как да подобрите взаимоотношенията с околните?

- Как да общувате с децата си от позицията на зрелостта?


За кого е подходящ процеса по лекуване на детски травми?

- За хора на възраст над 21 години.

- За хора, които тръгнали по пътя на себеразвитие и себепознание.

- За хора, които желаят да променят деструктивни модели на поведение в общуването.

- За хора, които желаят да поемат живота в ръцете си и да го управляват самостоятелно, без да зависят от обстоятелствата около тях.


Методите, с които се работи в процеса са медитации, телесни практики, работа с дъха, визуализации, творчески подходи, гещалт, водене на дневник.


Една сесия е с продължителност час и половина.

Водещ

Петя Терзиева - арт терапевт

Истинското ми влюбване в арт терапията се случи на първия семинар, на който присъствах водена от любопитството. Видях, почувствах и преживях промяната в себе си след тази среща с метода. Тръгвайки по пътя на арт терапевт почувствах нуждата да премина и през лекуване на детските травми. Това е задължително условие за всеки тръгнал по пътя на себепознанието и себеразвитието си.
Преминаването през обучението за фасилитатор на процеса Лекуване на детски травми е първо лична работа, лично преживяване. Само човек преминал през личния опит има смелостта да води и други по тази пътека.
Сертифициран арт терапевт от Института по терапия и експресивни изскуства - София. Майсторски клас - свързване с ресурсите, работа с травми, работа с деца, работа в двойка.
Дипломиран арт терапевт и трудотерапевт от ВТУ - "Св.св. Кирил и Методий"

Петя Терзиева - арт терапевт

Запиши се за програмата

Изпрати своите контакти и аз ще се свържа с теб за потвърждение!

- Петя Къчинска

Благодаря за интереса!

bottom of page