top of page

Арт терапия за възрастни

Продължителност

60 минути

Арт терапия за възрастни


Индивидуалната среща с арт терапевт, ще ви помогне да се свържете с личните си ресурси за овладяване на ситуации в живота, които създават объркане и неразбиране.


Раздяла, загуба на близък, смяна на работа, трудни взаимоотношения на работното място или в семейството са често срещани проблеми, за които търсим решение чрез изкуството.


Творческият ни потенциал в определени моменти, също има нужда от събуждане и подкрепа. Ако сте в процес на търсене на призванието си най-лесният и достъпен метод е арт трепията.


Терапията чрез изкуство дава възможност, да се свържем с вътрешната си сила, която да задвижи отново енергията на творци в нашия живот. Създава ни усещане за овластяване и вземане на ясни решения и предприемане на действия.


Срещата преминава през споделяне, творческа задача чрез рисуване, музика, движение, работа с глина. Умения НЕ са необходими. Тук целта НЕ е достигане на определени творчески познания и умения, а изследване на проблема по един деликатен начин.

За кой е подходяща арт терапията?


  • За възрастни без ограничения.

  • За двойки и семейства, които имат временен проблем в комуникацията.

  • За хора в депресия, ниско самочувствие, проблем в общуването с околните.

  • След болничен престой за балансиране на емоционалното състояние.

  • За жени с хормонални проблеми и силни емоционални състояния.



Арт терапия се практикува в старчески домове и специализирани болнични заведения за подпомагане емоционалното състояние и духа на болните.


Най-любимата за мен подкрепа е на хора изявили желание да изследват и развиват себе си като личност.


Срещите се провеждат в моето студио във Варна или онлайн за други населени места.

Водещ

Петя Къчинска

Петя Къчинска

Истинското ми влюбване в арт терапията се случи на първия семинар, на който присъствах водена от любопитството и желанието ми да надградя курсовете по плетене. Видях, почувствах и преживях промяната в себе си след тази среща с метода.
Сертифициран арт терапевт от Института по терапия и експресивни изскуства - София. Майсторски клас - свързване с ресурсите, работа с травми, работа с деца, работа в двойка.
Дипломиран арт терапевт и трудотерапевт от ВТУ - "Св.св. Кирил и Методий"

bottom of page